Mokantis paišyti

Ne, vasara, tu man jokios blogos įtakos nedarai.

Ir visai normalu, kad vasarą norisi bulvarinio skaitalo, miegoti ir laukti rudens, o gal, atsiradus laisvai nuo miego valandėlei, paryškinti tą žavų apgamėlį ant skruosto prieš saulę.

Ir ne, man visai nesinori šlaistytis pajūriu ar paežerėm, mautis šortų, bikinių, vaidinti sasyską ir laukt kol mane nudžiaus koks alkanas šunėkas.

Man visai negėda.

Na, gal truputį - nereiktų tiek miegoti ir pabust prakaituota marmūze, reikėtų nuvalyt dulkes nuo palangės, pasisveikint su kaimynais ir praustis kas rytą po dušu(o ne po pietų, kai atsikėlus galva dūzgia nuo karščio ir liežuvį iškišusio šuns lauke). Rytinę kavą reiktų gerti lauke ne tik tada, kai nebeištveri savo kambario tapetų spalvos. Ir padainuot reikėtų, ir rašyt ne tik apie liūdnus dalykus, patirt kažką naujo, dar nesapnuoto...

Reikėtų daugiau skaityti, va, ko tikrai reikėtų. Ir daugiau klausytis paukščių(t.y. tų brudų nuo kurių apie penktą ryto verčiuosi ant kito šono), reikėtų nusipirkt pagaliau dažų ir nusipiešti kažkiek pozityvo.

Reikia vasaroti, šypteliu raivydamasi lovoje. Galbūt lašelis blogos įtakos visai nieko, bandau save teisinti(vykusiai). Išmokti pasidžiaugti plaukais, kurie šiandien garbanojasi kaip pas avytę, pasisveikinti su kojų pirštais ir pasverti ką turi. Paleisti viską, ką praradai ar tariesi praradusi.

Vasarą, kaip ir bet kurį metų laiką, dar reikia  gyventi. Nors laikas atrodo lyg užsispyręs vaikas, nepajudinamas iš vietos ožiukas, jis vis dar teka sava vaga. Tingiai, kaip žalčiukas prieš saulę, bet slenka. Kaip ir bet kurią metų dieną.

Sako, kad vyrai geriausiai moka išeiti. O ką moka moterys? Išskėstom rankom laukti?
Ne, draugės. Jos moka švelniai paleisti ir gyventi toliau.

Būsiu, pogalais, rašytoja!


Gintarė.

Komentarai